Audit export betöltési probléma

Audit export betöltési probléma

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

A betöltés eddigi tapasztalataink szerint kizárólag a túl hosszú főkönyvi szám megnevezések miatt hiúsul meg egyes könyvvizsgálói szoftverek esetében.

Ezzel az alapvető problémánk az, hogy a Kontír.NET programban használt mezőhosszok a felhasználók igénye szerint nőttek az évek alatt. Ezért hosszabb a főkönyvi számok megnevezése is 50 karakternél, amit ezek szerint a könyvelők ki is használnak. Ezen kívül voltak még egyéb mezők is, mint pl: Bizonylatszám, amivel hasonló helyzet alakult ki, de azóta azt módosították az audit xml formátumában, így már elfér benne a 30 karakter, ami szintén a felhasználók többségének igénye volt.

Az Audit xml formátumában furcsa ellentmondásnak tűnik, hogy míg a Partner nevére 255 karakter áll rendelkezésre, addig a főkönyvi számoknál ez csak 50 karakter. Kérdés, hogy mi alkalmazkodjunk ehhez a viszonylag régi struktúrához?

A Kontír.NET Audit export funkciójában nem fog megjelenni a túl hosszú mezők automatikus csonkolása, mivel elvileg előállhat olyan helyzet, hogy több főkönyvi szám első 50 karaktere megegyezik. Köztes megoldásként készítettünk egy olyan modult, amibe betöltve az elkészült xml-t, elvégzi a levágásokat a jelenlegi formátum szerint:

Audit export formatter letöltése

 

Az állomány futtatásakor az alábbi üzenettel találkozhat:

 

clip0068

 

Kattintson a További információ feliratra, majd nyomja meg az ekkor alul megjelenő Futtatás mindenképpen gombot.