Ha a hibaüzenet: adatbázis kapcsolódási hiba A szerver következő üzenetet küldte" Cannot open database "adatbázis neve"

Ha a hibaüzenet: adatbázis kapcsolódási hiba A szerver következő üzenetet küldte" Cannot open database "adatbázis neve"

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Az alábbiakat akkor érdemes elvégezni, ha az Adatbázis adatoknál található Kapcsolat teszt sikeres, és nem újonnan létrehozott, hanem már használatban lévő, korábban működő Adatbázisról van szó.

 

A hibát okozhatja, ha a Windows felhasználó valamely adata, időközben megváltozott. Ez a Felhasználó, az amivel belép a Windows rendszerbe, és amit a program SQL szervere is használ a csatlakozáskor, ha a Windows felhasználó van beállítva Adatbázis azonosításhoz. Ezt az alábbi ablakban találja, amit a Cégnyitás ablakot megnyitva, egy problémás Cégen állva a Módosít gombra kattintva tud előhívni:

 

clip0052

 

Ha a telepítő által felajánlott SQL szervert használják, akkor ezt a problémát meg lehet kerülni azzal, ha Adatbázis felhasználót állít be az Adatbázis adatok ablakban.

Az Adatbázis felhasználó Súgóban is megtalálható adatai:

 

Adatbázis felhasználói név: sa

Adatbázis felhasználói jelszó: InfoTeka1

 

clip0053

 

Ez a megoldás működhet egyedileg telepített SQL szerverrel is, ha van Önök által is ismert SQL Adatbázis felhasználó, vagy fel tudnak venni egyet. Ebben az utóbbi esetben kérjék Rendszergazdájuk segítségét, mivel az Infotéka Kft. a Microsoft SQL szerver ilyen mélységű támogatását nem tudja vállalni.

 

Megértését köszönjük.