Hibajelenség: A program működése lassú, például Cégbe lépéskor

Hibajelenség: A program működése lassú, például Cégbe lépéskor

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

A következő sorrendben telepítse fel az alábbi állományokat a gépére, vagy ha hálózatban használja a programot, akkor a kliens gépekre. Ezek az Infotéka könyvtárban megtalálhatóak (Alapesetben C:/Infotéka/Hálózatos telepítéshez/):

 

SQLSysClrTypes.msi

SharedManagementObjects.msi

 

 

Ha a fentiek nem segítenek, akkor a szerverként használt gépen tegye meg a következőket:

 

Nyissa meg az SQL Server Configuration Managert, amit a Start menüben, a Microsoft SQL Server mappájában talál.

 

Az SQL Server Network Configuration pontban válassza azt az SQL Server-t, amit a programunkhoz használnak (alapesetben SQL2005_INFOTEKA), és a jobb ablakban található Named Pipes sorra duplán kattintva, állítsa az Enabled paramétert No-ra, majd nyomjon OK-t. Ezzel kikapcsolja ezt a funkciót.

 

clip0038

 

Ugyanezt tegye meg az SQL Native client/Client protocols pontban:

 

clip0118

 

Ugyanitt a TCP/IP pontra duplán kattintva válassza az IP Addresses fület, és a megjelenő lista minden TCP Port bejegyzését állítsa 1433-ra, illetve a felettük található TCP Dynamic Ports paraméter tartalmát törölje. Ezután Alkalmaz és OK.

 

clip0039

 

Az SQL Native Client Configuration/Client Protocols-ra duplán kattintva állítsa a Default Port paramétert 1433-ra. Ezután OK.

 

clip0040

 

Indítsa újra az SQL Server szolgáltatást az SQL Server Services listában jobb gombbal kattintva a használt Server-re (alapesetben SQL2005_INFOTEKA), és a Restart pontra kattintva.

 

clip0041

 

 

Érdemes még ellenőrizni a megfelelő működés érdekében, hogy a szerver és kliens gépeken is engedélyezve legyen az SMB 1.0 protokol, amit a Vezérlőpult/Programok eltávolítása vagy módosítása/Windows-szolgáltatások be- és kikapcsolása pontban talál meg:

 

clip0110