Program költöztetése

Program költöztetése

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

A régi gépen található Program files/Infotéka könyvtárat másolja át az új gép Program files, vagy ha 64 bites a Windows, akkor a Programfájlok (x86) könyvtárába.

 

A Firebird adatbázis alapú programok (Kalmár,Kontír FB, Házipénztár FB) új gépre másolása után, bármelyik FB-s program könyvtárában talál egy fb.exe állományt, amit elindítva telepíti a Firebird adatbázis kezelőt. Ha az új gép 64 bites, akkor ezeknél a programoknál át kell írni az adatbázis elérési útvonalat is, mivel a Program Files alól átkerültek a programok a Programfájlok (x86) alá. Az adazbázis útvonalat a Cégnyitás/Módosít/Szerver alatt találja.

 

Ezután elindíthatja a programokat pl: az Infotéka/infotéka Kontír FB könyvtárban található exe-t indítva (pl: kontirfb.exe). Parancsikont külön kell létrehozni az Asztalon, amihez segítséget kap a Windows Súgóban rákeresve a parancsikon szóra (pl: Jobb klikk az exe fájlon, és Küldés/Asztal (parancsikon))

 

A programot Rendszergazdaként kell futtatni. Ehhez kattintson a programra jobb gombbal, és válassza a Futtatás rendszergazdaként menüpontot. Ezt fixen be tudja állítani a következő módon: Jobb klikk a Parancsikonon/Tulajdonságok/Kompatibilitás fül, majd ebben az ablakban pipa a „Program futtatása rendszergazdaként” sor mellé, ezután Alkalmaz gomb.