Programok használata távolról, interneten keresztül

Programok használata távolról, interneten keresztül

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Interneten keresztüli távoli eléréshez az alábbiakat tudjuk javasolni, költség szerint sorolva:

 

1.Saját szerver üzemeltetése fix IP címmel, erre telepítve a programot és az adatbázisokat. Ezt interneten keresztül VPN hálózaton vagy Távoli asztalon keresztül tudják elérni. A VPN kapcsolatot jellemzően olcsóbban lehet kiépíteni, de a Távoli asztal elérés gyorsabb munkát tesz lehetővé.

 

2.Igénybe vehetik a Microsoft Azure szolgáltatást, hasonló megoldásként az előzőhöz, de havi díjért: Microsoft Azure

 

Az utóbbi megoldás magasabb költségekkel jár, így leginkább akkor éri meg, ha nagyobb számú, földrajzilag szétszórt felhasználóról és nagy számú könyvelt cégről van szó.

 

A fenti megoldásokkal kapcsolatban legfeljebb a belső hálózatos megvalósítás azon részével kapcsolatban tudunk segítséget nyújtani, ami kifejezetten a programunkhoz tartozó beállítás. Általánosságban a hálózat kialakítása és jogosultságainak kezelése a Rendszergazda feladata.

 

Technikailag jóval egyszerűbben, Teamviewer-en és más hasonló távoli elérést biztosító szolgáltatásokon keresztül is megoldható az irodai gépek elérése, de ehhez szükséges a benti gépek működése, és az említett szolgáltatások ingyenes változatai sem tesznek lehetővé folyamatos használatot.

 

A programmal kapcsolatos hálózati beállításokról itt olvashat.